Η Χίος ετίμησε την Καπετάνισσά της

Με ιδιαίτερη ευλάβεια χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στην Ιερά Μονή Μυρσινιδίου Βροντάδου Χίου για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Σε ένα Μοναστήρι  που ευλαβούνται ιδιαίτερα οι ναυτικοί και μοιάζει να ταξιδεύει στην θάλασσα  ετελέσθησαν Αρχιερατικώς ο Μέγας Εσπερινός και κατά την Αγρυπνία ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών καί Οινουσσών  κ. Μάρκου με την συμμετοχή του Αρχιμ. π. Χρυσάνθου από την Ιερά Μονή Γωνιάς Κρήτης και πολλών Ιερέων και Διακόνων της Ι. Μ. Χίου ενώ έψαλλε η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ι. Μ. Χίου ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Βασίλειο Χαμέτη.

Κατά τον Εσπερινό εκήρυξε ο π. Χρύσανθος αναφερόμενος σε θαύματα της Παναγίας ενώ κατά την Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην υψίστη θέση της Παναγίας στην Ορθόδοξη Θεολογία και στην εξ αυτής Ηθική της Εκκλησίας μας.

Στο πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροθέτησε Αναγνώστη τον υποψήφιο Κληρικό κ.Γεώργιο Καραμιχάλη,  έγγαμο και πατέρα ενός παιδιού.

Την πρωί ετελέσθη υπό Πρεσβυτέρων Θ. Λειτουργία και θα ακολουθήσει το απόγευμα Εσπερινός και Παράκληση.

Αγιασμένες στιγμές για τους απλούς πιστούς μας με τις καθαρές καρδιές, που τιμούν την Παναγία στο Μυρσινίδι της Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις